איך עובד מכשיר וואקום (מצורף סרטון בסוף) אמנם ישנם סוגים רבים של מכשירי וואקום, אולם כולם פועלים בצורה זהה. לכל המכשירים יש שני מכלים המחוברים ביניהם בצינור. למיכל הראשון, שהוא אטום לגמרי, מכניסים מים קרים ואילו לשני מכניסים קפה טחון. צינור היוצא ממיכל הקפה הטחון, עובר דרך המכסה של מיכל המים ומגיע כמעט עד לתחתית מיכל המים. בקצה הצינור יש פילטר קטן, שפעם היה מבד, והיום ממתכת. בשנים האחרונות מייצרים את המיכלים אחד מעל השני בצורה זו הצינור מוכנס בקלות מהחלק העליון של מיכל המים התחתון האטום.
מכשיר וואקום בשלב היניקה שלב 1: מחממים את מיכל המים. שלב 2: המים החמים מחממים את האוויר מעל פני המים והמים הכמעט רותחים נדחפים דרך הצינור לתוך מיכל הקפה הטחון. מומלץ לערבב את הקפה הטחון במים החמים הנכנסים. שלב 3: התהליך נמשך עד שמיכל המים כמעט ריק וכל המים עברו למיכל הקפה הטחון. ואז מורידים את המכשיר ממקור החום או מכבים את מקור החום. שלב 4: במצב זה מקור החימום כבוי ומיכל המים, המכיל אדי אוויר חם, מתחיל להתקרר. אדי האוויר המתקררים יוצרים לחץ נמוך (וואקום) היונק את הקפה בחזרה דרך הצינור, והמסנן הקטן על קצה הצינור מעביר רק קפה צלול, מתוך מיכל קפה לתוך מיכל מים נקיים. שלב 5: לאחר שכל הקפה נשאב בחזרה לתוך מיכל המים (שעכשיו מכילים קפה צלול), פותחים את המכסה, משחררים את הצינור ומוזגים את הקפה המדהים..
יתרונות: מייצר קפה טעים, איכותי, מלא ארומה, נקי וצלול. זוהי שיטת הכנת קפה מעניינת ומרגשת, מעין טקס שבסופו התענוג גדול שבעתיים
חסרונות: העיתוי, מתי להסיר ממקור החום, הוא מרכיב חשוב בהצלחת התהליך. לכן, נדרש מהמשתמש לעמוד קרוב ולהיות ערני. יש לנקוט בזהירות בניקוי המכשיר משום שהוא גדול ועשוי מחומר שביר.