קפה מאורו הוא סיפורו של אדם אחד, עם תשוקה עזה לקפה והתמדה בלתי נלאית. ב-1949 התחיל דימיטריו מאורו להכין קפה באזור רג’יו קלבריה, דרום איטליה, כשברשותו תנור קלייה קטן של 20 ק"ג, בני משפחה שנתרמו למאמץ, והרבה אהבה לקפה. למרות קשיים רבים בתקופה ובאזור בו פעל, מאורו התמודד בנחישות עם כל אתגר שנקרה בדרכו ובנה עסק משגשג, שהושתת על אופי איטלקי ואהבה חסרת פשרות לקפה. יש שמסבירים את סוד ההצלחה של מאורו ביכולת שלו לשלב את ערכי המסורת האיטלקית המקומית עם חדשנות מוצרית וטכנולוגיה מתקדמת. אחרים מסבירים את ההצלחה בחיפוש המתמיד של מאורו אחר איכות, רוח ההמצאה והאהבה לקפה, שהופכים את קפה מאורו ליחיד ומיוחד. הקפה של מאורו מאופיין בטעמים ארומתיים שנשארים זמן רב לאחר שתיית הקפה. במאורו מאמינים בקלייה ארוכה ואיטית, וכי פולי קפה ממקורות שונים דורשים קלייה באורך ובטמפרטורה שונים.