8 הכללים הכי חשובים כדי להוציא אספרסו מושלם ממכונת הקפה שלכם!
רבים מאיתנו רכשו מכונת קפה / אספרסו, והקפה... יש לו חוקים משלו והוא לא תמיד יוצא זהה ולא תמיד אנחנו מרוצים ממה שיצא לנו...
לפעמים יוצא לנו מהר מדי, לפעמים ללא קרמה, לפעמים טעם שרוף ולעיתים מושלם! עם קרמה יפה טעם מדוייק שמשאיר אפטר טייסט מפליא עם רצון לעוד...
אז על מה צריך להקפיד?
אז קופיצ`ינו ישבו לרכז לכם 8 טיפים הכי חשובים כדי להוציא קפה מושלם גם ממכונה ביתית.
כמה רגעים של מקצועיות... ????? על מה כדאי להקפיד כדי להוציא אספרסו מושלם במכונת קפה ידנית?
>בחירת פולים טריים שנשמרו בוואקום ובתנאים אידאליים >כיוון מטחנה על פי הזליגה (זמן אידאלי בהמשך). יש לדייק את המטחנה בהתאם לטמפרטורה שמשפיעה על הפולים ובהתאם לסוג הקפה שנטחן > חימום הכוס וידית החליטה >מילוי 7-8 גרם) במסננת ודחיסה אחידה עם טמפר. (או מנה כפולה בידית כפולה). > הזרמת מים בראש חליטה כדי לנקות שאריות קפה וגם כדי להוריד טמפרטורה גבוהה מדי >הכנסת ידית החליטה לראש ולחיצה במיידי על כפתור הכנת האספרסו ללא המתנה (זה לא הזמן לחפש את הכוס;) כדי שהקפה לא ישרף בזמן ההמתנה. > איך נדע שהזליגה נכונה? זמן זליגה אידאלי לאספרסו קצר (30מ"ל) הינו סביב 25-23 שניות מרגע הלחיצה. הזליגה צריכה להיות רחבה מעט בחלקה העליון וצרה ודקה בחלקה התחתון, כזנב עכבר. אם הזליגה מטפטפת יש להגדיל את עובי הטחינה, אם הזליגה מהירה יש להקטין בהדרגה. > הכי חשוב זה מבחן הטעם , אם יצא לכם מעט שרוף, הסיבות האפשרויות הן: הטחינה דקה מדי או שהראש חם מדי ועליכם לצננו מעט לפני הכנסת ידית החליטה לראש.
תהנו ??????
רוצים להתייעץ או לקבל טיפים נוספים מעולם הקפה? מוזמנים אלינו על כוס קפה בחנות הצהובה של קופיצ`ינו, הצוות של קופיצ`ינו תמיד ישמח לקבל אותכם באדיבות בחום ועם המון מקצועיות :) רחוב המוסכים 6 ירושלים. 1700-504-454