קציר הקפה נעשה רק ברגע הבשלות. הפולים נקטפים על גבי בד במטרה למנוע מגע עם האדמה.
לאחר שנקטף, דובדבן הקפה הוא נשטף ומונח על משטח ייבוש, הייבוש מבוקר ונעשה באטיות ובשמש מלאה עד שהוא מגיע ל -11% לחות. לאחר הייבוש, הקפה מאוחסן באגני עץ.
אחד מזני הקפה הקלאסיים בעולם - ערביקה ברזיל ילו בורבון היא ערביקה נהדרת ומאוזנת והגיעה לגמר בתחריות קפה באיטליה, בעלת גוף מלא וגדלה באזור עם תנאי גידול מושלמים: גובה, מזג אוויר מאוזן, קרקעות וולקניות ותנאים דמויי אביב נצח מספקים את התפאורה ליצור אחד מסוגי הקפה הטובים בעולם. פולי קפה מעובדים באופן מסורתי ומיובשים בשמש.
החווה, Fazenda Sertão ממוקמת מעל 1,100 מ ‘, בכרמו דה מינאס – מדינת מינאס גראיס. האזור מתאפיין טמפרטורה שנתית ממוצעת של 18 מעלות צלזיוס. גידולים נטועים בראש גבעות בשיפועים של עד 50%. זהו אמצעי חשוב להימנע מכפור, הנפוץ באזור בחורף, המשפיע על בריאות העצים וכדי לספק הבשלה אחידה יותר וכן הגנה מפני זיהומים בפטריות בגלל הלחות היחסית הנמוכה יותר. כל השלבים הללו, בסופו של דבר, מביאים להשגת איכות סופית טובה יותר של פולי הקפה.