המכשיר הנפלא הזה הקרוי מקינטה שפרושו באיטלקית הוא מכונת קפה קטנה נועד להכנת קפה בחליטה עדינה .
המשקה נקרא מוקה .
המקינטה נפוצה מאוד בקרב האיטלקים העומלים על משקה המוקה שלהם בדיוק רב ונה
נים מקפה ארומטי ואיכותי.
ראשית נסביר קצת על מבנה המקינטה .
המקינטה בנויה משלושה חלקים :
החלק התחתון- זהו כלי קיבולת המים – נמלא אותו רק עד לשסתום.
החלק האמצעי- זהו כלי קיבולת הקפה – נמלא אותו לחלוטין בקפה הטחון בעובי גס בינוני, אך לא לדחוס אותו.
החלק העליון – יתמלא במשקה המוקה כאשר המים יגיעו לרתיחה ועברו דרך הקפה .
חשוב ביותר – הקפה המיועד לשימוש במקינטה היינו קפה שטחון במידה מעט יותר גסה מקפה של אספרסו . לא כל קפה טחון מתאים לשימוש במקינטה רבים טועים ומניחים קפה שטחון דק מדי (קפה בוץ טורקי וכד..) שאינו מאפשר מעבר מים וחליטה במקינטה ושורף את הקפה ואת טעמיו.
ואלו השלבים:
נטחן את הקפה עבור המקינטה .
נשלוף את מסננת הקפה
נמלא את חלקה התחתון של המקינטה במים כאשר נוודא שאנו לא חוצים את השסתום.
נחזיר את מסננת הקפה למקומה ונמלא אותה בקפה עד לחלקה העליון וניישר אך לא נדחוס.
נסגור את המקינטה היטב
נניח את המקינטה על להבה קטנה ככל שניתן .
נמתין עד להתחלת רתיחת המים .
המים יעברו דרך הקפה ויעלו לחלקה העליון של המקינטה.
וכעת נותר להינות מכוס מוקה נהדרת וארומטית
הנחיות לניקיון למקינטות אלומיניום:
1. בשימוש ראשוני במקינטה יש למלא את המקינטה כמו בהוראות, במים אך ללא קפה ולבצע תהליך בישול על הגאז כדי לנקותה משאריות לכלוך וחלקיקים שנותרו בתהליך הייצור. רצוי לחזור על הפעולה פעמיים ורק לאחר מכן ניתן להשתמש באופן רגיל ולשתות.
2. יש לנקות את המקינטה כמה שיותר בסמוך לסיום השימוש בה (לאחר שהתקררה כמובן) :)
3. יש לשטוף עם מים בלבד וללא סבון, רצוי ללא סקוץ, או עם כלי עדין למניעת פגיעה בציפוי.
4. לייבש מיד לאחר השטיפה עדיף להעביר מטלית יבשה או נייר סופג כדי לייבש את הנוזלים, אך ניתן להניח הפוך לייבוש עצמאי.